Lasten tuntikuvaukset

Temppujumppa 5-6 vuotiaat (45 min.) // Munkkiniemen ala-aste

Jumpataan ja temppuillaan monipuolisesti permannolla, rekillä, penkillä/puomilla, trampetilla, hyppyarkulla ja renkailla. Lisäksi hypitään hyppynaruilla, tehdään tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä sekä leikitään liikuntaleikkejä, jotka kehittävät mm. tasapainoa, ketteryyttä ja hyppäämistä eri tavoin. Joka tunnilla on ohjaajan (ja apuohjaajan) lisäksi jonkun lapsen huoltaja "apuopena". Apuope auttaa telineiden ja jumppavälineiden siirtämisessä saliin ja takaisin varastoon sekä toimii "ovimiehenä" (Munkkiniemen ala-aste keskiviikko)

Ohjaajana Johanna Virkkunen

Liikuntaleikkikoulut 3-4 -vuotiaat ja 4-6 -vuotiaat (45 min.) // Munkkivuoren ala-aste

Liikuntaleikkikoulu on Nuori Suomi ry:n luoma monipuolinen liikuntaohjelma 3-6-vuotiaille lapsille. Koulutetut aikuiset ohjaajat huolehtivat valmiiden tuntimallien avulla siitä, että lapset oppivat liikunnan perustaitoja, kehonhallintaa, ymmärtämään käsitteitä, tekemään yhdessä, ilmaisemaan itseään ja ajattelemaan itsenäisesti. Ammattitaitoiset ohjaajat, lasten materiaali (jokaisella lapsella on oma Liikuntaleikkikoulu-vihko) ja noin kerran kuussa pidettävät hauskat yhteistunnit aikuisen kanssa ovat toiminnan laadun tae! Monipuolisten liikuntasisältöjen kautta lapsi saa hyvän pohjan lajitaitojen oppimiseen. Hauskat vihkojen tehtävät aktivoivat perheitä liikkumaan myös kotona.

Ohjaajana Inka Petäjäsalo

Telinejumpat 6-8 -vuotiaat ja 8-9 -vuotiaat (45 min.) // Munkkiniemen ala-aste

Syksyllä 2009 alkaneessa telinevoimisteluryhmässä harjoitellaan telinevoimisteluliikkeitä permannolla, hyppyarkulla, puomilla, renkailla ja penkillä sekä hyppyjä trampetilta. Voimistelulliset alkujumpat ja liikuntaleikit sekä venyttelyliikkeiden harjoittelu kuuluvat myös tuntien ohjelmaan. Jokaisella tunnilla on ohjaajan apuna etukäteen sovitun järjestyksen mukaan jonkun lapsen vanhempi/vanhemmat. 

Kaksi erillistä ryhmää

  • 6-8-vuotiaat, ohjaajana Johanna Virkkunen
  • 8-9 -vuotiaat, ohjaajana Johanna Virkkunen

Telinejumppa 10-12-vuotiaat (75 min.) // Munkkiniemen ala-aste

Syksyllä 2009 alkaneessa telinevoimisteluryhmässä harjoitellaan telinevoimisteluliikkeitä permannolla, hyppyarkulla, rekillä, puomilla ja penkillä sekä hyppyjä trampetilta. Voimistelulliset alkujumpat ja liikuntaleikit sekä venyttelyliikkeiden harjoittelu kuuluvat myös tuntien ohjelmaan. Jokaisella tunnilla on ohjaajan apuna etukäteen sovitun järjestyksen mukaan jonkun lapsen vanhempi/vanhemmat.

Ohjaajana Johanna Virkkunen

Cheertanssi Kilparyhmä 7-12v. , 90 min. // Munkkivuoren ala-aste

Cheertanssi on vauhdikasta ja monipuolista. Tärkeintä on hauskanpito, iloisuus ja liikkeen puhtaus. Laji painottuu koreografiaan, tanssitekniikkaan (piruetit, hypyt, venyvyysliikkeet, tanssinostot ja akrobatia) ja yleensä huiskien kanssa tehtäviin käsisarjoihin.

Harjoitellaan tavoitteellisesti osa-alueita, tanssitekniikkaa, koreografiaa ja venyvyyttä. Aiempi tanssitausta on eduksi. Ryhmä myös kilpailee ja tästä voi tulla lisäkustannuksia jonkin verran, esim. yhtenäisen asun hankkiminen.

Ohjaajana Liisa Eteläsaari