Lasten tuntikuvaukset

Temppujumpat 3-4 -vuotiaat ja 5-6 -vuotiaat (45 min.) // Munkkivuoren ala-aste

Liikuntaleikkikoulu on Nuori Suomi ry:n luoma monipuolinen liikuntaohjelma 3-6-vuotiaille lapsille. Koulutetut aikuiset ohjaajat huolehtivat valmiiden tuntimallien avulla siitä, että lapset oppivat liikunnan perustaitoja, kehonhallintaa, ymmärtämään käsitteitä, tekemään yhdessä, ilmaisemaan itseään ja ajattelemaan itsenäisesti. Ammattitaitoiset ohjaajat ja lasten materiaali (jokaisella lapsella on oma Liikuntaleikkikoulu-vihko) ovat toiminnan laadun tae! Monipuolisten liikuntasisältöjen kautta lapsi saa hyvän pohjan lajitaitojen oppimiseen. Hauskat vihkojen tehtävät aktivoivat perheitä liikkumaan myös kotona.

Ohjaajana Inka Petäjäsalo

Telinejumpat 6-7 -vuotiaat ja 7-9 -vuotiaat (45 min.) // Munkkiniemen ala-aste

Syksyllä 2009 alkaneessa telinevoimisteluryhmässä harjoitellaan telinevoimisteluliikkeitä permannolla, hyppyarkulla, puomilla, renkailla ja penkillä sekä hyppyjä trampetilta. Voimistelulliset alkujumpat ja liikuntaleikit sekä venyttelyliikkeiden harjoittelu kuuluvat myös tuntien ohjelmaan. 

Kaksi erillistä ryhmää

  • 6-7-vuotiaat, ohjaajana Johanna Virkkunen
  • 7-9 -vuotiaat, ohjaajana Johanna Virkkunen

Telinejumppa 10-12-vuotiaat (75 min.) // Munkkiniemen ala-aste

Syksyllä 2009 alkaneessa telinevoimisteluryhmässä harjoitellaan telinevoimisteluliikkeitä permannolla, hyppyarkulla, rekillä, puomilla ja penkillä sekä hyppyjä trampetilta. Voimistelulliset alkujumpat ja liikuntaleikit sekä venyttelyliikkeiden harjoittelu kuuluvat myös tuntien ohjelmaan. 

Ohjaajana Johanna Virkkunen

Cheertanssi Kilparyhmä 7-12v. , 90 min. // Munkkivuoren ala-aste

Cheertanssi on vauhdikasta ja monipuolista. Tärkeintä on hauskanpito, iloisuus ja liikkeen puhtaus. Laji painottuu koreografiaan, tanssitekniikkaan (piruetit, hypyt, venyvyysliikkeet, tanssinostot ja akrobatia) ja yleensä huiskien kanssa tehtäviin käsisarjoihin.

Harjoitellaan tavoitteellisesti osa-alueita, tanssitekniikkaa, koreografiaa ja venyvyyttä. Aiempi tanssitausta on eduksi. Ryhmä myös kilpailee ja tästä voi tulla lisäkustannuksia jonkin verran, esim. yhtenäisen asun hankkiminen.

Ohjaajana Liisa Eteläsaari