Aikuisten tuntikuvaukset

Kiinteytysjumppa (75 min.)

Kiinteytysjumpassa kroppa ja mieli virkistyvät! Tunti sopii kaikille reippaasta menosta ja helpoista askelsarjoista pitäville. Tunnilla tehdään aerobista sarjaa, jota kehitellään vähitellen - kaikki pääsevät aina mukaan menoon! Aerobinen sarja voi välillä olla myös reipasta keppijumppaa ja varsinkin ylävartaloa avaavia liikkeitä. Aerobisen liikkumisen osuus on noin 35 minuuttia, jonka jälkeen tehdään monipuolisia ja lihaksia tehokkaasti kiinteyttäviä pitkiä lihasliikesarjoja yhteensä noin 25 minuuttia. Lihasliikkeissä voidaan teemoittain käyttää myös jumppakuminauhoja. Lopuksi venytellään noin 15 minuuttia lihaksille hyvä olo.

Kuntojumppa (60 min.)

Kuntojumppa sopii jokaiselle helposta ja tehokkaasta jumpasta pitävälle, niin naiselle kuin miehellekin, ikään katsomatta. Tunnilla tehdään helppoa aerobista lämmittelyä ja askelsarjaa (noin 25 min.) ilman hyppyjä ja juoksua. Kun hiki on pinnassa ja lihakset lämpimät, jatketaan monipuolisella lihaskunto-osuudella (noin 25 min.), jossa voidaan käyttää myös jumppakeppejä, kuminauhoja tai käsipainoja. Lopuksi venytellään (noin 10 min.).

Niska-selkä-painotteinen kuntojumppa (60 min.)

Jumppaa itsellesi ja selällesi parempi olo! Tämä kuntojumppa sopii kaikille naisille ja miehille, jotka haluavat helppoa ja reipasta jumppaa, jossa painotetaan selän ja niska-hartiaseudun hyvinvointia. Alkulämmittelyssä (noin 20 min.) teemat vaihtelevat jaksoittain - helposti hikeä pintaan! Lihaskunto-osuudessa (noin 35 min.) voidaan käyttää teemoittain kuminauhoja tai jumppakeppejä. Lopuksi venytellään monipuolisesti noin 15 minuutin ajan, erityisesti selän liikkuvuus huomioiden.

Teemajumppa (60 min.)

  • Kuntojumppa
    Kuntojumppa sopii jokaiselle helposta ja tehokkaasta jumpasta pitävälle, niin naiselle kuin miehellekin, ikään katsomatta. Tunnilla tehdään helppoa aerobista lämmittelyä ja askelsarjaa (noin 25 min.) ilman hyppyjä ja juoksua. Kun hiki on pinnassa ja lihakset lämpimät, jatketaan monipuolisella lihaskunto-osuudella (noin 25 min.), jossa voidaan käyttää myös jumppakeppejä, kuminauhoja tai käsipainoja. Lopuksi venytellään (noin 10 min.).
  • Keppijumppa
    Reipasta menoa, erityisesti niska-hartia-selän lihaksia vahvistavaa ja avaavaa kuntojumppaa. Tuntiin sisältyy noin 25 min. aerobinen osuus + noin 25 min. lihaskunto-osuus sekä noin 10 min. palauttavat venyttelyt.

Jooga (60 min.)

Kaikille sopiva joogaharjoitus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tavoitteena on levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Tunti tarjoaa virtaavan, eri fyysisen tason vaihtoehtoja sisältävän monipuolisen joogamatkan sekä yhdistää mielen, kehon ja hengityksen. Mukana on keskivartaloa vahvistavia core-liikkeitä, syvävenyttäviä yin-asanoita ja lopussa rentoutus.

Äijäjooga (60 min.)

Miesten omalla joogatunnilla haetaan notkeutta niveliin ja lihaksiin sekä tilaa kehoon. Sulatellaan turhat kireydet pois, jotta muut lajit ja arki sujuisivat kevyemmin ja turvallisemmin. Aloitamme helpoilla, myös aloittelijoille sopivilla venytyksillä ja virtaavilla liikesarjoilla. Mitä jäykempi äijä, sitä paremmin jooga sopii harjoitukseksi hengitykseen, keskittymiseen, tasapainoon ja rentoutumiseen.

Sporttijumppa (60 min.)

Tehokas musiikin tahtiin toteutettava ryhmäliikuntatunti, jossa kohenevat sekä kestävyys että lihaskunto. Tunti koostuu kevyestä lämmittelyosuudesta (n. 5 minuuttia), sykkeennosto-osiosta (n. 25 min), lihaskuntoliikkeistä (n. 25 min) ja lyhyestä loppuvenyttelystä (n. 5 min).
Sporttijumppa on raskaampi kuin Kuntojumppa ja saattaa sisältää hyppyjä ja juoksuaskelia. Ohjaaja kannustaa sinua haastamaan itseäsi korkeille sykkeille ja kokeilemaan uusia liikkeitä. Tunti sopii miehille ja naisille.

Liikkuvuus, kehonhuolto ja venyttely (60 min.)

Palauttavan tunnin tavoitteena on tuottaa hyvää oloa keholle ja mielelle sekä lisätä vetreyttä ja joustavuutta lihaksiin ja niveliin. Tunnilla voi rauhoittua arjesta ja unohtaa suorittamisen tunteen. Pääpaino on venyttelyssä, mutta tunnilla saatetaan tehdä rauhallisia tukilihaksistoa parantavia liikkeitä. Useimpiin tunteihin liitetään rentoutusharjoitus. Varaa tunnille mukaan jumppa-alusta, pyyhe venyttelyn apuvälineeksi ja lämmintä, mukavaa vaatetta. Kenkiä ei tarvita.

Bailatino (60 min.), tiistaisin ja lauantaisin

Syyskuussa 2018 aloittanut Bailatino-ryhmä toimii Munkkivuoren Nuorisotalon salissa, tule kokeilemaan rentoa, monipuolista ja hauskaa Bailatinoa! Tunnilla tehdään pieniä koreografioita, mutta pääpaino ei ole tanssitekniikassa, vaan hauskanpidossa, musiikista nauttimisessa ja liikkumisen ilossa.

Ohjaajana Inka Hakomäki