Aikuisten tuntikuvaukset

Kiinteytysjumppa (90 min.) 

Kiinteytysjumpassa kroppa ja mieli virkistyvät! Tunti sopii kaikille reippaasta menosta ja helpoista askelsarjoista pitäville. Tunnilla tehdään aerobista sarjaa, jota kehitellään vähitellen - kaikki pääsevät aina mukaan menoon! Aerobinen sarja voi välillä olla myös reipasta keppijumppaa ja varsinkin ylävartaloa avaavia liikkeitä. Aerobisen liikkumisen osuus on noin 40 minuuttia, jonka jälkeen tehdään monipuolisia ja lihaksia tehokkaasti kiinteyttäviä pitkiä lihasliikesarjoja yhteensä noin 30 minuuttia. Lihasliikkeissä voidaan teemoittain käyttää myös jumppakuminauhoja. Lopuksi venytellään noin 20 minuuttia lihaksille hyvä olo.

Kuntojumppa (60 min.)

Kuntojumppa sopii jokaiselle helposta ja tehokkaasta jumpasta pitävälle, niin naiselle kuin miehellekin, ikään katsomatta. Tunnilla tehdään helppoa aerobista lämmittelyä ja askelsarjaa (noin 25 min.) ilman hyppyjä ja juoksua. Kun hiki on pinnassa ja lihakset lämpimät, jatketaan monipuolisella lihaskunto-osuudella (noin 25 min.), jossa voidaan käyttää myös jumppakeppejä, kuminauhoja tai käsipainoja. Lopuksi venytellään (noin 10 min.).

Niska-selkä-painotteinen kuntojumppa (60 min.)

Jumppaa itsellesi ja selällesi parempi olo! Tämä kuntojumppa sopii kaikille naisille ja miehille, jotka haluavat helppoa ja reipasta jumppaa, jossa painotetaan selän ja niska-hartiaseudun hyvinvointia. Alkulämmittelyssä (noin 20 min.) teemat vaihtelevat jaksoittain keppijumpasta kepeään askeltamiseen step-laudan avulla ja tavallisesta alkulämmittelyjumpasta hieman tanssahtavaankin menoon - helposti hikeä pintaan! Lihaskunto-osuudessa (noin 35 min.) voidaan käyttää teemoittain kuminauhoja, jumppakeppejä tai voimatankoja. Lopuksi venytellään monipuolisesti noin 15 minuutin ajan.

Teemajumppa (60 min.)

Vaihtuvat teemat vuorottelevat jaksoissa teemajumpassa. Syys- ja kevätkaudella löydät ohjelmasta esim. Kuntojumppaa, Latinmixiä, Keppijumppaa ja Pilatesta. Katso jaksot tarkemmin Aikuisten aikataulu -välilehdeltä.

Meillä uusi tunti Latinmix on iloinen ja liikunnallinen tunti, jossa opetellaan latinalaisten tanssien askeleita ilman turhia viilauksia.  Mukana voi olla esim. salsaa tai sambaa, sekä muita kuubalaisia ja brasilialaisia tansseja ja tunnilla korostetaan rennosti erityisesti lantion ja rintakehän liikkuvuutta lisääviä liikkeitä. Tunti sopii hyvin sekä aloittelijoille että lajia jo harrastaneille.

Jooga (85 min.)

Kaikille sopiva joogaharjoitus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tavoitteena on levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Tunti tarjoaa virtaavan, eri fyysisen tason vaihtoehtoja sisältävän monipuolisen joogamatkan sekä yhdistää mielen, kehon ja hengityksen. Mukana on keskivartaloa vahvistavia core-liikkeitä, syvävenyttäviä yin-asanoita ja lopussa rentoutus.

Äijäjooga (85 min.)

Miesten omalla joogatunnilla haetaan notkeutta niveliin ja lihaksiin sekä tilaa kehoon. Sulatellaan turhat kireydet pois, jotta muut lajit ja arki sujuisivat kevyemmin ja turvallisemmin. Aloitamme helpoilla, myös aloittelijoille sopivilla venytyksillä ja virtaavilla liikesarjoilla. Mitä jäykempi äijä, sitä paremmin jooga sopii harjoitukseksi hengitykseen, keskittymiseen, tasapainoon ja rentoutumiseen.

Pilates (60 min.)

Pilates on kaikille sopiva harjoitus kehonhallintaan. Se vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä sekä yhdistää kehon ja mielen turvallisiin ja fysiologisesti oikeisiin liikeratoihin. Harjoitus tehdään pääasiassa lattialla, rasittamatta niveliä. Pilatekseen sopivat mukavat, lämpimät vaatteet ja voit tarvittaessa maton lisäksi ottaa vaikka pyyhkeen pehmusteeksi polvien alle.

Kehonhuolto ja venyttely (60 min.)

Palauttavan tunnin tavoitteena on tuottaa hyvää oloa keholle ja mielelle sekä lisätä vetreyttä ja joustavuutta lihaksiin ja niveliin. Tunnilla voi rauhoittua arjesta ja unohtaa suorittamisen tunteen. Pääpaino on venyttelyssä, mutta tunnilla saatetaan tehdä rauhallisia pilates-tyyppisiä tukilihaksistoa parantavia liikkeitä. Useimpiin tunteihin liitetään rentoutusharjoitus. Varaa tunnille mukaan jumppa-alusta, pyyhe venyttelyn apuvälineeksi ja lämmintä, mukavaa vaatetta. Kenkiä ei tarvita.

Sporttijumppa (60 min.)

Tehokas musiikin tahtiin toteutettava ryhmäliikuntatunti, jossa kohenevat sekä kestävyys että lihaskunto. Tunti koostuu kevyestä lämmittelyosuudesta (n. 5 minuuttia), sykkeennosto-osiosta (n. 25 min), lihaskuntoliikkeistä (n. 25 min) ja lyhyestä loppuvenyttelystä (n. 5 min).
Sporttijumppa on raskaampi kuin Kuntojumppa ja saattaa sisältää hyppyjä ja juoksuaskelia. Ohjaaja kannustaa sinua haastamaan itseäsi korkeille sykkeille ja kokeilemaan uusia liikkeitä. Tunti sopii miehille ja naisille.

Teema-kuntojumppa

Kahvakuula - oma kuula mukaan!
Lämmittelyä noin 5 min. jammaillen, sitten kardiojumppaa noin 5 min. sykettä nostattaen. Tämän jälkeen koko kehon kattava lihaskunto-osuus esim. 4-6 kg:n kuulalla. Lopussa venyttely.
Kaikki liikkeet voi tehdä myös ilman kuulaa.

Heat
Reipas jumppatunti, jolla tehdään liikeitä kehon painolla sekä vaihtelevasti erilaisten välineiden kera. Tunnin aikana on noin 6-8 sykkeennostoharjoitetta. Tarkoituksena on ylläpitää kuntoa kohottavaa liikkumista.

Pump
Vauhdikkaasti etenevä lihaskestävyystunti, jolla saat hien virtaamaan. Tunnilla käydään kattavasti lävitse eri lihasryhmät ja haastetaan kehoa useilla toistoilla reippaan musiikin tahtiin. Voit itse helposti säätää tunnin vaativuutta valitsemalla isommat tai pienemmät painot.

Kumpparijumppa
Tunti lähtee käyntiin lämmittelyllä ja aerobisella osuudella, joka saattaa sisältää hyppelyäkin. Kunnollisen lämmittelyn jälkeen tehdään helppoja lihaskuntoliikkeitä kuminauhaa ja sen vastusta apuna käyttäen. Lopuksi venytellään hyvin.

Energisoiva kuntojumppa
Niska-hartiaseudun ja selän lihaksia huoltavaa, ennaltaehkäisevää ja rentouttavaa jumppaa. Tunnilla keskitytään erityisesti ylä- ja keskivartalon harjoituksiin, joiden tavoitteena on näiden alueiden rentouttaminen ja liikkuvuuden lisääminen. Osioina ensin lämmittely, sitten lihaskunto-osuus ja lopuksi venyttely ja rentoutus. Tunti antaa vaihtoehtoja ja sopii kaikille.

Yin jooga
Iän myötä luontainen liikkuvuus alkaa pikkuhiljaa kadota. Sidekudokset kuivuvat ja kiristävät, eivätkä jousta enää liikkeissä. Yinissä sidekudoksia avataan ja nesteytetään, lähes liikkumatta, pitkillä asanoilla. Tunnilla rauhoitetaan mieli ja uppoudutaan kehoomme syvemmälle. Samalla stimuloidaan meridiaaneja eli kiinalaisesta lääketieteestä tuttuja energiakanavia. Pue lämpimästi päälle ja nappaa pyyhe tai kevyt viltti mukaan.